понеделник, 23 юни 2014 г.

Oriflame Lipglosses Mini Review+ Giveaway (Closed)


Здравейте, звездички! Последните дни се оказаха много тежки за прекрасния български народ. Знам, че ние сме състрадателни хора и даже и да не сме преки жертви на ужаса във Варна, сме изстрадали мъката на морските ни съграждани и сме съпричастни!
По тази причина реших да опитам поне мъничко да направя деня на двама малко по-розов и слънчев. Останете до края за условията на съвместния ни гивъуей с ''Орифлейм".
Но преди това нека поговорим за гланцовете за устни Power Shine от новата серия ''The One''. Със старта на по-топлите дни все повече губя желание да нося твърде много козметични продукти на лицето ми. Ако ме познавате добре знаете, че минималистичният грим нито ми е във възможностите, нито е сред любимците ми. Но с това ококорено слънчице на небето съм склонна не само да се отърва от катовете дрехи, а и от няколко слоя грим от лицето ми. Слънчевите лъчи донякъде изравниха тена на лицето ми и посипаха сладки лунички по бузите ми, на които се радвам единствено през лятото. Остава проблемът с устните - за тях ми трябва нещо леко, в дискретен нюанс, който само да освежава, а ако има малко блясък си е приятен бонус. Точно това, което търсех, открих в глосовете, които притежавам - Rose Glacier и Luminous Violet.
Rose Glacier e с цвят на розова Пиня Колада, който ми навява асоциации с плажове, чадърчета и сладолед. Бледият му розов оттенък е в студената гама и по мое мнение би изглеждал прекрасно на устните на блондинка. Гланцът не е пигментиран и цветът, нанесен на устните, е почти незабележим, но фокусът тук са блестящите частици, които, особено на слънчева светлина, придават страхотен мокър ефект и видимо правят устните по-сочни. Приличат ми на палави мехурчета в запотена чаша с розово шампанско. 
Luminous Violet е много нежно виолетово и отново е в по-студената гама. И двата глоса са перфектни са кожа с жълтеникав подтон като моята или за момичета, които вече са успели да се порадват на слънчицето на някой златист плаж и кожата им е се е променила от крем брюле на крем карамел. Лилавите устни са една от основните тенденции в макиажа през този сезон и ако не сте достатъчно смели да изпробвате тъмен нюанс на устните ви, този глос с леко покритие е идеален за вас. 
Нещото, което обожавам и в двата глоса е, че въобще не лепнат. Ако следите този блог отдавна добре знаете, че никога не нося гланцове за устни именно заради лепкавата им текстура. Тук този проблем не присъства. И двата цвята нося през деня за леко освежаване и апетитен блясък, а вечер ги нанасям върху по-наситено червило. Нужна е само капчица в центъра на устните и леко разнасяне с пръст, за да станат те сочни и пухкави.
Ако вече сте изкушени да се сдобиете с тези гланцове, The Girl Who Invented The Romance и ''Oriflame'' имат чудесна новина за вас - имате шанса да спечелите една двойка глосове, същите като тези, които ви показах. Само следвайте тези простички правила.
Игра в блога
До 25.06 в 23:59 часа изпълнете следните условия и името ви може да бъде изтеглено.
1. Станете член на блога в GFC, или го харесайте в Bloglovin
2. Оставете коментар под тази публикация с вашето име и e-mail и споделете какво ви вълнува това лято. Какви са плановете ви? Може би ще пътувате към екзотична дестинация? Може би очаквате на пазара да излезе нов продукт? Споделете ми всичко, което очаквате с нетърпение!

Игра във Фейсбук
До 25.06 в 23:59 часа изпълнете следните условия и името ви може да бъде изтеглено.
1. Харесайте страницата на блога във Фейсбук ето тук.
2. На страницата на блога ще намерите снимката по-горе с надпис ''Giveaway'' - харесайте я, споделете я (не забравяйте да го направите публично, за да мога да видя, че сте споделили) и ми оставете коментар с отговор на въпроса: ''Кой е любимият ви летен коктейл?''

Това е всичко. Играта е отворена само в рамките на България. Имената на печелившите отново ще изтегля по стария метод - с теглене на листчета. Няма да заснемам видео, понеже нямам възможност, така че вие решавате доколко имате доверие в добрите ми намерения и истинността на играта. Успех на всички!















петък, 6 юни 2014 г.

Oriflame The One Volume Blast Mascara



"Що за четка е това?''- долавям надигащия се бунт у всяка една от нас, която смята, че големината на четката на спиралата е правопропорционална на дължината и обема на миглите. Ако някой ден проблемите ни се сведат само и единствено до козметично естество, обещавам да сформирам партия на пристрастените към спиралата за мигли и ревностно да се боря за забраната на невзрачните силиконови четки, но днес имаме по-важна работа. Понеже авторката на този блог от време на време се сеща, че не всички носят драг куийн макиаж през деня, като самата нея, ще обърнем внимание на най-новата спирала на ''Oriflame''- Volume Blast The One.
Не очаквайте впечатляващ резултат ''изкуствени мигли'', защото нито гореспоменатата четка, нито формулата на продукта работят за това. Всъщност не това е и идеята и ако вече недоволно пърхате с еднометрови мигли, ориентирайте се към ревю на други спирали ( например това ). Тази спирала е за тези от вас, които не злоупотребяват с този тип продукти и са фенове на натуралния ежедневен грим.
Четката е най-малката силиконова такава, на която някога съм попадала. Късите и редки ''косъмчета'' никога не биха привлякли вниманието ми и все пак съм много доволна,че притежавам тази спирала. Ако сте свикнали на гъсти четки е нормално, в началото да е малко трудно да боравите с тази. Бих сравнила нанасянето на спирала с шофирането -  трябва да познавате добре габаритите и да имате пространствено усещане. Въпреки това огромен плюс е, че с тази четка няма как да се омацате жестоко. Малка и достигаща до всяка една мигличка, тя някак успява да обгърне всяко косъмче от корена до върха. И придава относителен обем и дължина. Но нещото, което е най-впечатляващо е начинът, по който разресва миглите. В досегашния ми опит не съм попадала на подобна спирала. Нанесена на един слой, спиралата разделя всяка мигла, за да ги подреди в съвършен ред. Бих я нарекла идеалният продукт за семпъл и деликатен, но все пак красив грим.
Нанесена на втори пласт, спиралата е по-вероятно да придаде по-драматичен ефект. Това означава, че спиралата се надгражда и позволява разнообразие и свобода в избора на ефект. 
Колкото до самия продукт, бих го отнесла по-скоро до по-течните от този вид. Въпреки това изсъхва бързо след нанасяне. Не е водоустойчив, но и не се размазва през деня, даже и сега при по-високите температури ( които се задържаха точно един ден през този вече зимен месец юни). Справя се добре е задържането на извивката на миглите до края на деня, не се рони и не губи първоначалния си вид с напредването на часовете. Премахва се лесно, често успешно и само с мокра кърпичка (зависи от наслоеното количество, все пак). Единственото, което би ми се искало е, спиралата да беше по-черна, но тук отново се провиква невъздържаната ми натура на човек, прекаляващ с грима ( aka Dee Snider ). Мисля,че плътността й е напълно адекватна с основната й задача да създаде лек ежедневен грим.
Нещо кратко и за опаковката - допада ми, че тук отново срещам вече широко разпространеното затваряне на продукта с ''щракване'', което гарантира, че в гилзата няма да влезе въздух и тя да засъхне бързо.
В заключение, въпреки че все още се боря с досадното желание да си сложа поне 4 слоя от тази спирала, се опитвам да привикна миглите ми да изглеждат нормално и красиво. Не мога да отрека, че спиралата ми харесва много и сигурно би се превърнала в любима моя, ако можех да се контролирам и ако имах естествено дълги и гъсти мигли. Смело я препоръчвам, ако обичате или сте задължени да носите свеж и лек ежедневен грим.