петък, 13 февруари 2015 г.

Valentin and Valentina



В навечерието на вероятно най-комерсиалния празник от годината (както вероятно много мислят) ще поговорим за подаръци. Нека още сега уточня, че не съм от хората, които имат против подаръците, сърцата, бонбоните и балоните, което доказват и предходните му публикации. Сериозно се вживявам в духа на всеки празник и това ми носи удоволствие, но ако вие не споделяте тези емоции, това не е проблем за мен и не ви осъждам. Вярвам, че всеки трябва да има свободата да се наслаждава на каквото реши. Като подаръците, например! Не, не тяхната цена, размери, колекционерска стойност, а по-скоро вниманието, инкрустирано в тях, доказателството за симпатия, старанието. 
Днес смятам да се спра на няколко възможности за валентински подарък. В края на тази публикация ще разкрия най-оригиналната ми идея за подарък, вдъхновена от професионалистите от SNB. Надявам се да съм полезна на всички, които са забравили какъв ден е утре и ще пазаруват в последния момент. Или просто ако ви допадне идеята ми и решите да зарадвате някой... просто ей така :)



Романтична закуска в леглото е класика в жанра, която не изисква особени усилия или умения. Ако сте достигнали професионално ниво и най-важното ядене за деня прилича на виртуозна увертюра, може да погледнете прекрасното предложение на Миленка тук. Мекият аромат на кафе и разглезването с шоколад сутрин може да бъде много изкушаващо.
А защо не заместите този нежен жест с нещо, което също предизвиква слюноотделяне? Нещо в бонбонени нюанси и текстура на глазура за кексчета червено кадифе?


Едва ли има женско сърце, което да не запърха във весел танц на пеперуда при вида на кадифена кутийка с панделка. Тези кутийки не ви ли напомнят за черупка на мида, която бавно се разтваря, за да разкрие своето съкровище?
Да избереш бижу, което ще се хареса не винаги е лесна задача и вместо него може да заложите на нещо със същия блясък. Нещо, което ще украсява ръцете ви и ще заслепява околните с гланцовия си финиш.



Това е едно от любимите ми - да подариш приказка, песен, поема. Сред най-романтичните жестове, на които човек е способен. Думите и техните нюанси, температурата на романтичната реч, същата като тази от любовна треска... Е, не всеки може да си служи умело с думи. Тогава остава възможността да подарите нещо също толкова лирично. Нещо със своя собствена приказна история. Нещо устойчиво и безкрайно като истинската любов, като happily ever after...


Oh la la! Париж! Даже и да не сте фен на блудкави валентински изпълнения, не мога да повярвам, че бихте отказали една мъъъничка екскурзия! Едва ли съществува суперлатив, който да не е посветен на града на любовта, затова няма да изтъквам достойнствата му сега.
По-скоро бих предложила алтернатива за тези, за които моментът не е подходящ за такъв по-щедър подарък. Пренесете автентичния дух на Париж в любовното ви гнезденце като подарите нещо с цвят на Айфеловата кула. Знаете ли, че на няколко години я пребоядисват в три градиращи нюанса в сиво-синята гама, за да изглежда по-висока и внушителна. Сега си представете най-популярната френска забележителност в течно състояние, побрана в мъничка бутилка за лак за нокти. Ако още не ви е достатъчно френско, добавете симфония от френски макарони с ягодов крем... la vie en rose!


Докато още сме на парижанска вълна, предлагам още нещо в този дух - бутилиран френски въздух! Познат още като парфюм. Франция е родината на най-емблематичните аромати и една разходка по ''Шанз-Елизе'' е достатъчна, за да ви замае с наситеността на ароматите, които се понасят след всяко захлопване на вратата на известен бутик зад гърба на млада и стилна дама с отрупани с пакети ръце.
Усещането за стил, класа и мода трябва да изисквате дори от най-малките детайли. Ето защо може да се спрете на подарък, който впечатлява с качество и респектира с класическия си дизайн.


Шоколад във всевъзможни форми и презентация, но най-добре шоколадови бонбони. Защо бонбони? Защото формата и размерът им е в пропорции, строги до последната какаова прашинка. На границата на поносимото и непоносимо удоволствие, в точното количество щастие, без нито един излишен и разсеяно шляещ се ендорфин! Златното сечение на любовта. Преглъщате шоколадовия бонбон и той се превръща в мъничък център на удоволствието, който гъделичкате при всеки пристъп на искрен смях!
Да, има още нещо, което жените обичат да пренареждат със същото внимание, с което подреждат шоколадовите бонбони в малките им гнезденца. Като игра на домино с калинки :) Има още нещо, което ги развеселява със същата сила, с която може само шоколада. 15 мл ендорфини!



Спирам да мистериознича и ви представям веднага най-сладкия валентински подарък - лаковете за нокти ''Валентин'' и ''Валентина'' на Стар Нейлс България. Прекрасна влюбена двойка, всеки един от двамата достоен със своята индивидуална красота и работещ ж нежен синхрон, съчетан с другия. Сочна розова Валентина и Валентин с цвят на незабравки. С равномерна пигментация дори и на един слой и с деликатен огледален финиш. Не ви трябва повод, за да ги притежавате, не забравяйте :)
И едно мъничко допълнение, което да узакони романтичната им любов и да й предаде стабилност и дълъг живот.
Какво е една любов без диамант? Той й придава красота, здравина и сила. Същият ефект може да постигнете и с диамантения заздравител на SNB - красиви, здрави и щастливи ноктенца!
Диамантите са най-добрите приятели на момичетата, все пак :)

2 коментара:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)