вторник, 17 ноември 2015 г.

Pumpkin Spice Latte


Есен. Какво да не й обичаш, особено на тазгодишната! Слънчева и кротка, но не прекалено, просто приятна. Приятно време от годината да съществуваш, не е ли? Обичам есента и я обичам във всичките й превъплъщения, прощавам й дори и изблиците на яростен дъжд и хладната и убийствена надменност, които проявява понякога. Прощавам й ги заради красотата й, заради стотиците нюанси на червеното, оранжевото и жълтото, с които оцветява земята все едно попълва контурите в книжка за оцветяване. Обичам аромата на есен, някаква почти магическа комбинация от тиква, канела, карамфил, печен пипер и дърва в камина. И като споменах тиква, не е ли тя една от причините много от нас да очакват есента с нетърпение? Тиква за хапване, тиква в маски за коса и кожа, тиква дори и в напитките! Pumpkin Spite Latte се превърна в една от най-популярните горещи напитки през последните години и въпреки че вариантът, който предлагат в Starbucks в България въобще не ми харесва, днешният ми грим е вдъхновен точно от тази напитка.







Използваните продукти не са нови в ежедневието ми и повечето от тях са стари любимци и в редовния грим-арсенал. Червилото на Rimmel Cutting Edge за поредна есен използвам усилено, мисля че оттенъкът му ми отива много и кара лицето ми да изглежда по-сияйно и с по-равен тен, знам че няма логика, но така ми се струва. Ще излъжа ако кажа, че го използвам само през есента и зимата, това лято го носих доста често, основно като излизах на заведения и дискотеки и учудващо за мен, но все още такъв цвят привлича погледите, мислех че хората вече са свикнали с модата с вамп устни. Обаче тези погледи не изглежда да са с насмешка и негативизъм, а положителни, струва ми се, така че смело си го нося и през деня и вечер!
Този път към сенките добавих и малко от ружа на Essence Heat Wave от оранжевия цвят. Това лято явно не съм успяла да събера никакъв тен, или просто избледнях много бързо, но в момента съм в най-бледото си състояние, а е едва ноември. А моето ''изсветляване'' означава, че няма продукт тип руж или бронзър в колекцията ми, който да не изглежда фрапиращо, затова всеки такъв продукт е преквалифициран в сенки до следващото лято. Такъв е случаят и с хайлайтъра на Fusion Beauty Ultraflesh, който лятото нося като бронзър, а тази зима и като сенки. Най-новият продукт в тази конфигурация е базата за сенки на ArtDecco, на която възлагах големи надежди, но в крайна сметка не харесвам, но повече за нея в една от следващите публикации.



И след като гримът ми е вдъхновен от Pumpkin Spice Latte, реших ноктите ми да са еспресо и най-близкият цвят в колекцията ми от лакове, който намерих е от серията Paris на Golden Rose с номер 62. Прекрасен есенен цвят, спор няма, не е чисто еспресо, а има червеникав подтон. На два слоя дава чудесно покритие без да прозира, удобен е за нанасяне, консистенцията му е стандартна, но четката малка за моите предпочитания. Лакът е достатъчно траен в съчетание с 3 в 1 продуктът на  Star Nails Bulgaria нанесен като база и топ.





Пюре от тиква с много подправки е пикантната съставка в любимото pumpkin spice latte, а също и в още редица други вкуснотийки за хапване. През традиционния тиквеник, до по-нестандартни неща, чиито рецепти може да намерите в Пинтерест и още редица други сайтове и блогове, като например крем супа от тиква, палачинки от тиква, кремове, къпкейкове и торти, тиквата е не само много вкусна, но и много полезна. Може би не много от нас знаят, но тиквата съдържа много витамини и полезни свойства за косата и кожата, така че не изключвайте тиквата заради по-популярни съставки, ако сте фенове на домашните маски. 

Тиквата регулира храносмилането и помага за изхвърлянето на токсините, но освен с тези е позната и с други свойства. Тя съдържа куп полезни съставки, сред които антиоксиданти, витамини А и С, бета-каротен и още. Тези полезни съставки дават на тиквата противовъзпалителни свойства и силата да подсилва защитата на кожата срещу UV лъчите. 

Пюрираната тиква смесена с кисело мляко и овесени ядки, или с кафява захар и мед (това звучи повече като рецепта за десерт) е чудесен природен ексфолиант, особено за по-студените месеци, когато грубата ексфолация трябва да се избягва и кожата не се регенерира така бързо. След ексфолация на тялото може да си направите и природен овлажнител и подхранващ крем като смесите тиква с кокосово масло и 4 с.л. канела. Ако нанесете тази смес и я отмиете след 15 минути, кожата на тялото ще е осезаемо по-мека и гладка, а и канелата както знаем е перфектна за антицелулитни масажи, така че може да оползотворите 15-те минути чакане. Домашната маска за коса с тиква пък заздравява косъма и предотвратява нацепването му, което е много полезно свойство през студените месеци, когато косата се наелектризира повече и е по-дехидратирана. За маска за коса с тиква ви трябва само... пюрирана тиква, която се отмива след 30 минути с бебешки шампоан. Освен всичко, тиквата ще предпази косата и кожата от ултравиолетовите лъчи. 





1 коментар:

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)