петък, 24 февруари 2017 г.

Love and Other Disasters


Любов... и други катастрофи и природни бедствия! 
За обичта и любовта е изписано много, твърде много, сигурно повече, отколкото някога е преживяно. Този блог не прави изключение от правилото, а и как иначе, нали сме се събрали да си говорим и мечтаем за романтика тук?!
Обаче за една обич, за една връзка, мисля, никога не се говори достатъчно. Не е изписано достатъчно, а и трудно би се преживяло достатъчно.
Обичта между леля и племенница е специална, и много сладка, и пухкава като захарен памук! Тази обич е и родителска, и приятелска!
Да си леля на едно малко, жизнено и безкрайно бъбриво съкровище е истинска благословия. Затова днес искам да поговоря точно за моето бъбриво съкровище, за първородната ми дъщеря, както често я наричам, за това малко, пухкаво и розово захарно памуче, което завинаги ще остане първия ми досег със света на еднорозите, розовите понита и принцесите.
Това е Ава. Ава е любов, щастие и смях от първата до последната буква на краткото си име, от първия до най-новия ден на крехкия си, но вече пълноценен живот, от най-високата до най-ниската молекула на слабичкото телце. Ава е най-красивата съвкупност от момиченце, коте и пони, която някога съм виждала, а и някога ще видя. Ава оцветява в розово всичко, до което се докосне. Ава озвучава в смях всичко, което изрече. Ава е гушлива, тя е избухлива, често е забавна, много спонтанна, Ава е сърдита, Ава е обидчива. Ава бута столове и тряска врати. Ава нарочно размазва пластелин по килима. Често събужда котката си Фигаро без причина. Но пък Ава се смее най-сладко и най-често. Ава обича да я гушкат и да гушка. Ава е умна и духовита. Ава рисува най-красивите картини и има необятна, често шокиращо приказна фантазия. 
Ава във всичките й агрегатни състояния... просто няма как да те остави безучастен!
Ава е свой собствен и съвсем конкретен цвят, звук и аромат. И моля, повярвайте ми, дори и за ден не съм готова да заменя този прекрасен авешки свят с който и да е друг!

Обичам те, лелино еднорогче!




































Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)