четвъртък, 17 август 2017 г.

Summer, sailing and beauty


Лятото определено е един от най-приключенските и активни сезони за всички нас и колкото и да не го обичам и просто да ненавиждам жегите, лятото си има някакъв чар, няма как да му се отрече. С всички тези възможности да запълваш часовете и дните с нещо забавно и вълнуващо, с нещо ново и непознато, лятото се е превърнало в истински любимец на много от вас.

А какво би представлявало едно лято на морето без плаване?! Възможностите са много, но един от най-достъпните и лесни начини да поплавате в открито море е стандартната разходка с лодка... или по-скоро корабче, която се предлага като атракция във всяко крайморско градче, убедена съм. Да, ако досега не сте се разхождали с корабче, нека ви кажа, че е много приятно преживяване и бих ви посъветвала да не го пропускате при следваща възможност. Единствения му недостатък на този тип разходка е, че свършва :) Ако пък попаднете на корабче с минимално "атракции" и анимация и максимално спокойствие, свобода да се наслаждавате на пейзажа и морския бриз, тогава сте уцелили в десятката!

Точно на такова попаднахме ние преди няколко седмици. Е, попаднахме е неточно казано, защото откакто се помня поне по един път на лято отплуваме от поморийския бряг за половинчасова морска разходка именно с това корабче. И тази година не пропуснахме традицията :)


Защо разказвам всичко това? Ами за да ви напомня колко важна е слънцезащитата през летния сезон, когато слънцето е особено активно и особено недружелюбно. Да, лятото предлага хиляди възможности за забавления и приключения, но в нито една от тях не бива да се впускате преди да сте нанесли слънцезащитен продукт. Тази забележка я отправям и към себе си и се надявам да си я гравирам веднъж завинаги в главицата! 




И така, днес на фокус са три продукта, които ми бяха изпратени от Pierre Fabre, за да мога да ги пробвам и да споделя с вас откровеното ми мнение.
Днес си говорим за Avene Solaire Anti-age Suncare 50, A-Derma Repairing Lotion after-sun и Ducray Extra-Doux Dermo-Protective Shampoo Delicate Hair и мисля че това е един страхотен комплект, който осигурява чудесна грижа за кожата и косата през лятото. Но да започнем по ред на номерата :)


Avene определено е бранд, който много от нас свързват именно с висококачествена грижа за кожата на лицето и иновации в подхода към постигане и поддържане на по-здрава и по-щастлива кожа. Аз имам относително добър опит с продукти на марката и впечатленията ми винаги са били позитивни, така че много се зарадвах на възможността да изпробвам и този небеизвестен слънцезащитен продукт за лице, че и с анти-ейдж формула (макар че тук ми се струва е малко рекламен трик, всички слънцезащитни продукти предпазват от фотостареене, този не е прецедент). Но да започнем с преимуществата на продукта. Като за начало, много ме радва високия фактор. За кожата на лицето винаги трябва да се използва по-висок фактор, защото тя е по-чувствителна и в общия случай е по-интензивно и продължително изложена на слънце. Освен това, ако сте светли същества като мен и изгаряте изключително лесно, високият фактор е голямо спасение! Кремът нанасям на лицето и шията (според производителя са нужни 7 помпички за едно пълно нанасяне, аз ползвам по-малко, но имайте предвид, че по-малкото количество намалява защитата). Самата консистенция на крема е леко гъста, но не и невъзможна за равномерно разнасяне. Въпреки че е по-гъста, кремът не оставя бели следи, попива добре като оставя лек защитен филм на повърхността (водоустойчив също, а и със специална формула, която не замърсява морската вода), но кожата не се омазнява прекомерно бързо, нито пък ако го нанесете като основа, гримът ви ще започне да се размазва. Всъщност се усеща като една идея по-подхранващ и хидратиращ от класическата формула дневни кремове за лице. Освен всичко формулата е разработена така, че рискът от алергични реакции и поява на комедони е сведен до минимум. Извън прекрасните описания от производителя знам, че вас ви интересува нещо по-конкретно - работи ли наистина продуктът, върши ли си работата, както е обещано? Да, с две ръце мога да потвърдя, че според мен работи чудесно. Разбира се, когато става въпрос за слънцезащита, мигновен видим ефект няма и е трудно да се прецени. Но за мен защитата от изгаряния е съвсем ясен знак, че този продукт е качествен, а аз много добре знам на какви изгаряния е способна моята кожа в съчетание със слънце (говорим за изгаряне втора степен). 
В допълнение - много ми харесва опаковката с помпичка. Освен че е лесна за ползване, мисля и че ще успея да изразходя продукта до край и няма да остане много неизползвано количество вътре.






Следващият продукт е възстановяващият лосион за след слънце A-Derma Protection AH. За мое огромно щастие тази година не успях да изгоря (слава на Дева Мария от Гладелупе!) и този лосион си го ползвам основно като стандартен лосион за тяло, вместо такъв за след плаж/продължително излагане на слънце. Което може да се сметне за разхищение, заради приятната текстура и разхлаждащ ефект, но все пак предпочитам да не изгарям, пък било то и в името на тестване на нов продукт :) И така, лосионът за след слънце на A-Derma е обогатен с хиалуронова киселини, а мисля на всички знаем за полезното й възстановяващо действие. Освен това лосионът обещава да успокои и хидратира раздразнената кожа. Формулата съдържа био масло от кълнове овес Rhealba, което подсилва и защитава кожната бариера. Самата формула е по-течна и лека от стандартните лосиони за тяло, разнася се лесно и бързо, като да масажираш тялото си докато я втриваш е голямо удоволствие. Попива една идея по-бавно, като дълго време "стои" на кожата като вода - лека, приятна, влажна и хидратираща текстура, плюс разхлаждащия ефект. Мисля че продуктът е просто перфектен за топлите дни, независимо дали ходите на плаж или не. Опаковката от 250 мл със сигурност ще стигне за много дълго време, дори и да нанасяте всеки ден като мен :) Има много лек и приятен флорален аромат. Кожата се усеща гладка и мека, но оставя съвсем леко доловим лепкав филм по нея.




Дерматологични лаборатории Ducray са известни с висококачествените и иновативни продукти в областта на грижата за скалпа и косата. Extra-doux е дермапротективният им шампоан за честа употреба. Защо намирам този продукт за много удачен именно за ползване през лятото и го включвам в тази публикация с летни продукти? Ами, също както кожата на лицето и тялото, тази на скалпа ни се нуждае от грижа, внимание, хидратация и по-крути мерки, в случай че е раздразнена, иритирана, страдаща. Дермата, независимо къде по тялото ни е разположена, е силно зависима от влиянието на околната среда и след като през лятото слънцето и времето като цяло са по-агресивни към нашето лице и тяло, това влияние се отнася и за скалпа. Затова дермопротективният шампоан е създаден с обещание активно да защитава скалпа и да помага на кожата да се възстановява по-бързо. А когато скалпът е здрав, косата се чувства по-добре, затова шампоанът спомага и за повишаване на устойчивостта и здравината на косата, еластичността и блясъка й.
Какви са моите впечатления? Шампоанът в действителност е много приятен за ползване. Текстурата му е една идея по-лека и не толкова гъста, колкото е на стандартните шампоани от дрогерията. Ароматът е много лек и ненатрапчив. Не се пени чак толкова силно, но пак успява да измие косата чудесно. В същото време е много мек и щадящ, това се усеща още в банята и особено много когато косата изсъхне и остане много гладка и мека. В момента нямам проблеми със скалпа и не знам как би се отразил продуктът на иритирана кожа. Косата ми също в последните месеци е много сговорчива (убедена съм, че това е благодарение на шампоаните "Здраве" и ги препоръчвам с две ръце и два крака на всеки!), не се омазнява така бързо и сякаш косъмът ми е станал по-здрав и нечуплив. Разбира се, косата ми е такава от доста преди да започна да използвам Ducray, но е факт, че шампоанът не е влошил състоянието й и напротив - поддържа го. Като цяло не бих нарекла този продукт точно незаменим, но определено е качествен, щадящ и приятен шампоан, който бих ви посъветвала да пробвате поне веднъж.






























Няма коментари:

Публикуване на коментар

Your comments make me happy :)
Коментарите ви ме правят щастлива :)